Lysande Återbruk

Lysande återbruk

Här tänkte jag berätta och visa lite av det som får mig att brinna för det här med återbruk. Med ett stort intresse för design och gärna med ljus och återbruk i samklang. Att kapa något av något som en gång varit något annat. Skräp och skrot för många. En utgångspunkt för ett annorlunda och vackert bruks och designföremål för mig. Saker som har ratats för dess syfte har nu fått en ny, lysande identitet och stolthet. Belöningen kommer när igenkännandets leende sätter in.


Beskrivande ord kan vara Recycling, Repurposing, Illuminated reuse eller med andra ord Lysande Återvinning och ARTificial LIGHTing.  Det här är en allt starkare trend som kan vara ett svar på att vi börjar gå ifrån det här med slit och släng. Lamporna kanske har tagit ett litet stag tillbaka nu när intresset för våra trummor har växt. Men lusten att skapa något nytt utav skrot och annat som har förlorat sin betydelse och sitt bruk finns alltid där Det kan vara en kamera det inte finns film till längre. Utslitna bromskivor till en motorcykel. En trasig turbo eller förgasare till en bil. Eller kanske en gammal vägskylt som skrotats. Exemplen är många.


Lite historia. Intresset för teknik och el har alltid varit där. Gick el/teleteknisk linje i gymnasiet. Men som så många andra var inte skolan svaret på vilken stig man skulle gå i framtiden. Inte förrän på senare år då intresset för Lysande Återbruk tog tag i mig och blev en del av det vi gjorde i vårt lilla hantverksföretag. I grunden finns naturligtvis också vårt motto att vi inte har något tak på vår verkstad och att vi alltid ska tillåta oss att utvecklas.


Bilderna på denna sidan är lampor som tidigare byggts och kanske inte finns kvar. För att se vad som finns av lampor så kommer webshopen att vara bästa stället att titta.


Välkomna till mig.

Utställningar

Genom åren har det varit en del utställningar. Både tillsammans med Viktoria och hennes konst och även själv. Bland annat på belysningseventet Lights in Alingsås. Vilket har varit otroligt kul och belönande med fantastiska reaktioner från publiken. Här nedan kommer lite bilder från en specialutställning med känslor som tema och jag använde nästa uteslutande gamla vägskyltar som gjordes om till smileys med korrugerad plåt som bakgrund. Detta är ett av dom största samarbeten som jag och Viktoria gjort inom detta med lampor där jag stod för tillverkningen och Viktoria för målandet. Det är också klart präglat av Streetart och graffitti. Lamporna är ca 1x1 meter.

Lampor, lampor och mer lampor

Lite mer random utställningsbilder